Click me

Thursday, February 11, 2010

Αναφορά στο σχόλιο του Pipis87

Η ιστορία για το υλικό και το λογισμικο είναι μια...και γνωστη σε όλους όσους ασχολούνται με τον τομέα της πληροφορικής.

...Οταν γραφεις σαβουροκώδικα(δεν θελω πονηρα γελια) το debugging ωστε να βελτιωσεις την σαβούρα είναι αιώνιο...άρα πας στο hardware που είναι ολιγον τι πιο στατικο και οσο παει ο καιρος το μικραινεις με συνεπεια να είναι γρηγοροτερο.
Τελικα αυτο που πετυχαινεις είναι η σαβούρα να τρεχει οπως πραγματικα φανταζοσουν...

(Κατι evil μου θυμιζει αλλα δεν μπορώ να το θυμηθώ!)

Από εδώ.

Και τι γίνεται με τα χάλια μας που έχουμε φτάσει στο σημείο που το υλικό βγαίνει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΠΟΛΥ πιο γρήγορα απ' το λογισμικό και το πληρώνουμε και πολλαπλάσιες φορές παραπάνω;

Παράδειγμα δείτε πόσες γενιές επεξεργαστών έβγαλε ΜΟΝΟ η Intel από την εποχή των Windows XP. Όχι μόνο το υλικό εδώ και χρόνια πολύ πιο γρήγορα από το λογισμικό αλλά και απ' ότι φαίνεται αυτή ή κατάσταση μόνο επιταχύνεται! Για την ακρίβεια βοηθήσαμε, με το να αγοράζουμε σαν ζώα, να εκτροχιαστεί αυτή η κατάσταση!!!

Παράδειγμα σε παιχνίδια; Call of duty βγαίνουν πχ. μια φορά το χρόνο.

Παράδειγμα σε λειτουργικά συστήματα; Windows ανά 2-3 χρόνια και Linux ανά χρόνο.

Παράδειγμα σε διάφορες επαγγελματικές εφαρμογές; Adobe, Corel, κα. ανά 2-3 χρόνια.

Παράδειγμα σε αντιβιοτικά και διάφορα εργαλεία για προστασία του υπολογιστή; Norton, Kaspersky, κα. ανά χρόνο.

Παρατηρήστε γενικά το λογισμικό σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Στην καλύτερη ανά χρόνο. Στην χειρότερη, βλέπε Windows XP-Vista, πέντε χρόνια και βάλε!!!

Το 2009, ΜΟΝΟ από την Intel, βγήκαν δεκάδες επεξεργαστές!!!

Όχι μόνο το υλικό δεν είναι πιο στατικό από το λογισμικό αλλά είναι και πολλαπλάσιες φορές πιο γρήγορο στην κυκλοφορία από αυτό ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ!!!

Το χειρότερο απ' όλα; Μας έχουν κάνει και πιστεύουμε όλοι σαν τον Pipis87 ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος και ο μοναδικός δρόμος.

Εγώ πάλι έχω να σας πω ότι υπάρχει σωτηρία και ακούει στο όνομα "Παιχνιδομηχανή". Δεν χρειάζεται τρεις και λίγο υλικό. Χρειάζεται λογισμικό. Αν μπορείτε εκεί να συμπεριφερθείτε έτσι, μπορείτε και στους υπολογιστές, τα κινητά, κλπ.

Σκεφθείτε: έξυπνα. Αγοράστε: εξυπνότερα. Απαιτείστε από τους γύρω σας: ΘΕΪΚΑ!!!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου Pipis87!

2 comments:

Pipis87 said...

Καταρχήν δεν πιστεύω οτι το hardware είναι η λυση στα σαβουριασμένα software.

Δευτερον, οταν εννοω οτι το hardware είναι στατικό, εννοώ ότι οι αρχες σχεδιασμού μίας CPU γενικου σκοπου είναι λιγο-πολυ παγιομένες. Το μονο που αλλαζει είναι τα υλικά κατασκευής τα οποία αυξάνουν την ισχύ της CPU αλλά είναι και σχετικά ακριβα(αλλα δεν δικαιολογουν την τιμη των 900 ευρω για τον i7). Οπότε, λογικό είναι για λόγους MARKETING και μόνο να βγαίνουν 100 διαφορετικα ήδη CPU το χρόνο.

Το ανησυχιτικό στην υπόθεση, είναι ότι οι εταιρίες software έχουν μυριστει την δουλεία με το hardware οπότε δεν τους νοιάζει αν αυτο που τελικα θα βγάλουν προς πώληση είναι σωστο. Αυτό συμβαίνει γιατι γνωρίζουν οτι το κουπί μπορει να το τραβήξει το υλικό(CPU,RAM....) χαλαρα σε ότι σαβουρα βγάλουν.(Ισως υπάρχει μια εξαίρεση στα games γιατι αν σερνονται αυτομάτως πεθαίνουν).

Εν τελει, το παιχνιδι software-hardware δεν είναι ισορροπημένο οπως θα επρεπε...αλλα εδώ μάλλον επιβεβαιώνεται ο σοφος λαός που λεει οποιος δεν εχει μυαλο(s/w) εχει ποδια(h/w).

Υ.Γ. Ευχαριστω για το post που ηταν ολο δικο μου...

Mac Culturist said...

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά να πω ότι αν υπήρχαν σωστές εταιρίες λογισμικού και σωστοί γκαραζιέρηδες προγραμματιστές, όλες οι CPU του 2009 από την Intel θα θέλανε ΕΙΔΙΚΕΣ εκδόσεις λογισμικού για να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες τους. ΔΕΝ έχουν σχεδόν τίποτα κοινό από προγραμματιστικής άποψης ΚΑΙ εννοείται στις αρχές σχεδιασμού τους, πέρα του ότι στοχεύουν στην ίδια σαβούρα λογισμικό (x86).