Click me

Thursday, July 29, 2010

Συζητώντας με φίλο σήμερα...

...του είπα να δει μια ταινία για να καταλάβει τι του λέω και η απάντησή του με σόκαρε. Άνθρωπος διαβασμένος, με εμπειρίες στη ζωή σε πολλαπλά επίπεδα ΔΕΝ μπορούσε να καταλάβει κάποια ΠΟΛΥ βασικά πράγματα που είναι γραμμένα και επαληθευμένα χιλιάδες χρόνια τώρα.

Η ταινία που του πρότεινα είναι το Das Experiment που "στηρίζεται" σε ΑΛΗΘΙΝΑ γεγονότα.

Η απάντηση του φίλου στο τέλος ήταν ότι η ζωή δεν είναι μια ταινία.

Έχεις δίκιο φίλε μου. Δεν είναι μια ταινία.

Είναι ΠΟΛΛΕΣ ταινίες, πολλά βιβλία και ΠΟΛΥ γνώση που σου δίνουν εκεί έξω απλόχερα και εσύ τους φτήνεις στα μούτρα έτσι απλά επειδή δεν τους καταλαβαίνεις. Οι ταινίες δεν φτάνουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ την πραγματικότητα γιατί η φαντασία της πραγματικότητας είναι ΠΟΛΥ χειρότερη από τη φαντασία των τεχνών και των καλλιτεχνών.

Η γη δεν είναι επίπεδη και ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ένας χοντρός παππούς με κόκκινα ρούχα που μοιράζει δώρα και σου ζητάω συγγνώμη αν σου είπα την αλήθεια και η αλήθεια σε χάλασε.

Επανέρχομαι πίσω στην ταινία.

Βασισμένη σε πραγματικό ΠΕΙΡΑΜΑ που έγινε αρχές της δεκαετίας του '70 πάνω σε ανθρώπους και ελπίζω για τη συνέχεια της ταινίας που αυτή τη φορά θα δείχνει τη συνέχεια του πειράματος που έχει σχέση με τους μοντέρνους πολέμους και τα γεγονότα γύρω από αυτούς.



Και ψιτ; Μην μου ξαναπείτε ότι η ζωή δεν είναι ταινία. Το ξέρω πολύ καλύτερα από τους περισσότερους από εσάς εκεί έξω. Αν σας χαλάει κι αυτό, συγχωρέστε με.

Αν δεν καταλαβαίνετε τα βασικά που έρχονται πίσω από χιλιάδες χρόνια, ότι το επάγγελμά σου είσαι εσύ και εσύ είσαι το επάγγελμά σου, τουλάχιστον μην νομίζετε ότι ξέρετε και για τι πράγμα μιλάτε. Ή απλά αν νομίζετε ότι αυτά που κάνετε καθημερινά δεν είστε εσείς τότε να σας το πω όπως το είπε απλά άλλη μια ταινία:

Morpheus: How did I beat you?
Neo: You... you're too fast.
Morpheus: Do you believe that my being stronger or faster has anything to do with my muscles in this place? Do you think that's air you're breathing now?

Μπορώ να πω πάρα πολλά πράγματα πάνω στο θέμα αλλά δεν υπάρχει λόγος. Δυστυχώς ΠΟΛΛΟΙ από εσάς δεν έχετε διαβάσει και δεν έχετε ζήσει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τον μικρόκοσμο σας. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους και γι αυτό σας ευχαριστώ πολύ. Μου αρέσει να μ' επιβεβαιώνετε. Σας αγαπώ πολύ.

Ναι καρκίνοι μου. Σας αγαπώ πολύ. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να υπάρχω. Μην αλλάξετε ποτέ. Σας αξίζετε!

No comments: