Click me

Tuesday, January 22, 2008

"Επαγγελματίες" τύπου Microsoft...

Είναι γενικά για δέσιμο αλλά το κακό έχει παραγίνει. PC Magazine, PC World, RAM, κα. έχουν ξεφύγει. Έχουν χάσει το δρόμο τους εδώ και 10+ χρόνια. Ξεκίνησαν σαν έντυπο υλικό για την πληροφορική και έχουν γίνει Microsoft Magazine, Microsoft World, Microsoft RAM, κλπ.

Την έλλειψη τους σε υλικό όσον αφορά την αληθινή, παγκόσμια, πλήρης πληροφορική των Unix, Linux, Mac OS X, κλπ. συστημάτων την δικαιολογούν σε ποσοστά της αγοράς που ξεχνάνε ότι αυτοί οι ίδιοι την έχουν δημιουργήσει. Ξεχνώντας βέβαια ότι η πληροφορική ΔΕΝ στηρίζεται σε αγορές αν και ζει ή πεθαίνει βάση αυτών. Παράδειγμα μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες της πληροφορικής, Commodore, έπαψε να υπάρχει λόγω των παραπάνω έντυπων "πληροφορικής".

Οι παραπάνω "επαγγελματίες" που έχουν καταντήσει την πληροφορική την χειρότερη εστία μόλυνσης και ζωντανών-νεκρών συστημάτων από την σκοτεινή εποχή του Μεσαίωνα και των Παγκόσμιων Πολέμων, τουλάχιστον!

Δεν τους χαλάει όμως που η αληθινή πληροφορική αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει στη συνείδηση κάποιων εκεί έξω... Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι οι παραπάνω "επαγγελματίες" πάλι θα έχουνε έτοιμη τη δικαιολογία τους ότι αυτοί κάνανε αυτό που ζητούσε η πλειοψηφία. Εγώ πάλι έχω να τους θυμίσω ότι ΚΑΝΕΙΣ "επαγγελματίας" δεν κάνει αυτό που του ζητάει η πλειοψηφία. Ο επαγγελματίας κάνει απλά αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει βάση κάποιων κανόνων που συμπεριλαμβάνουν ακόμη και κανόνες ηθικής. Να θυμίσω ότι αυτός που κάνει ότι θέλουν οι άλλοι (και ας είναι η πλειοψηφία) δεν λέγεται "επαγγελματίας" αλλά "πουλημένος". Υπάρχει το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο ανεξάρτητα από κυβερνήσεις, θρησκείες, κλπ. να τους το υπενθυμίζει. Το ξέρετε όλοι. Είναι το επάγγελμα της Ιερόδουλης. Η στα απλά ελληνικά, η πόρνη.

Κλείνω υπενθυμίζοντας τους Έλληνες αλλά και ξένους "επαγγελματίες" της "μοντέρνας πληροφορικής" ότι απλά και αυτοί είναι "Σαν τις πουτάνες..." και καλά θα κάνουν να πάρουν μερικά μαθήματα από αυτές. ΙΣΩΣ προλάβουν να εξιλεωθούν και να χάσουν τα εισαγωγικά τους.

Δεν το νομίζω. Αλλά θα είμαι κάπου εκεί έξω να με βγάλουν ψεύτη. Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο. Περιμένω την δικιά τους κίνηση...

2 comments:

Anonymous said...

Πες τα Χρυσόστομε! Τελικά έπρεπε να είχες βαπτιστεί Χρυσόστομος. Αλλά και ως Ανέστης φέρνεις την ανάσταση και την σωτηρία στον κόσμο της Πληροφορικής με τις ολόσωστες και αντικειμενικές απόψεις σου! Εδώ πάει το "Έξω απ'τα δόντια θα στο πώώώώ..."
Εύγε! Forza Apple - Seed AS !

Mac Culturist said...

Ανάσταση και σωτηρία με ολόσωστες και αντικειμενικές απόψεις; Μπα!

Απλά υποδεικνύω μερικά πράγματα που ΙΣΩΣ κάποιος/α τα μελετήσει και δει κάποια πράγματα διαφορετικά. Δεν περιμένω και δεν ελπίζω, για τίποτα παραπάνω. Παίζω με τους νόμους των πιθανοτήτων...