Click me

Friday, August 28, 2009

Snow Leopard (Mac OS X 10.6)

Σ' αυτό το site μπορείτε να βρείτε πια προγράμματα είναι συμβατά με το Snow Leopard ή όχι.

Η λίστα αυτή ενημερώνεται συνεχώς. Παρόλα αυτά μπορεί να μην είναι 100% σωστή.

Η καλύτερη λύση για το αν θα τρέχουν οι εφαρμογές σας στο Snow Leopard ή όχι είναι να ρωτήσετε ειδικούς ή απλά να περιμένετε 1-2 μήνες μέχρι οι υπόλοιποι κατασκευαστές λογισμικού ξυπνήσουν. Βέβαια υπάρχουν ΚΛΑΣΣΙΚΑ και τα ζώα που δεν αναβαθμίζουν ποτέ και σου σπάνε τα νεύρα αναγκάζοντάς σε να μείνεις στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις εγώ σταματώ να αγοράζω τα προϊόντα τους.

ΔΕΝ υπάρχει καμία δικαιολογία να μην έχει έτοιμο 100% συμβατό πρόγραμμα κάποια εταιρία. Μήνες πριν η Apple τους μοιράζει τα SDK και μάλιστα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω του developer.apple.com. Μην πιστεύετε τις μπούρδες που λένε ότι η φταίει η Apple που το Χ πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με το Υ λειτουργικό της σύστημα.

Κλασσικό παράδειγμα είναι η Adobe που ούτε καν μπήκε στον κόπο να ελέγξει αν το CS3 είναι συμβατό και απλά λέει αγοράστε το CS4, που για μένα είναι έτσι και αλλιώς μια χάλια παραγωγή λογισμικού σαν το M$ Office 2008, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά κακές μεταφορές από τον κώδικα των Windows εφαρμογών τους. Πχ. το CS4 δεν υποστηρίζει ένα από τα πιο σημαντικά του Leopard: Το Spaces, ακόμη και σήμερα, χωρίς προβλήματα!!!

Τέλος, μπορείτε να παρακολουθείτε το MacUpdate και το VersionTracker για να είστε μέσα στα πράγματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Επίσημα από την Apple εδώ και εδώ.

No comments: